The Big Four Oh

Nadat ik 14.610 dagen op deze aarde heb doorgebracht, eindigt vandaag mijn leven als dertiger. Een leven dat zijn eigen leven leeft, in zijn eigen tempo, met zijn eigen emoties en zijn eigen fratsen.

Soms was ik te onzeker, te recalcitrant, te toegeeflijk, te boos, te dronken, te nuchter, te hoogmoedig, te fout en soms ook gewoon precies goed. Gelukkig word ik omringd door de allerliefste, allermooiste mensen die er in mijn ogen bestaan. Zij kunnen dat van mij hebben.

Ik freelance door het leven. Ik publiceer, leer, studeer, ontwikkel, reis, zie en ontdek. Ik doe wat ik wil, neem risico’s, ben impulsief, vrij en hang van de zelfspot aan elkaar.

Ik maak fouten. Heel veel domme, stompzinnige, het schaamrood-op-de-kaken-opwekkende-acties staan op mijn naam. Ik reis stad en land af om te genieten van het mooie en het lekkere. Ik lach, huil, grimas, bid, leef en beleef.

Ik sprong ongedeerd uit vliegtuigen en van hijskranen, maar lazerde ongenadig hard van scooters, trappen en fietsen. Ik zwom in zeeën blauwer dan blauw. Ik at in restaurants met sterren, maar ook met kakkerlakken. Ik zoop vrachtladingen wijn en als je alle door mij gegeten bitterballen in één rij zou leggen, zou je de aarde minstens twee keer rond kunnen.

Ik vond de liefde, trouwde, belandde tegen alle verwachtingen in in het Friese, scheidde bijna, maar hervond de man die mijn leven niet altijd even makkelijk maakt, maar wel mijn leven is en dat verrijkt en mij uiteindelijk altijd weer aan het lachen maakt.

Naast het genieten, het mooie, het zoete, het tongstrelende, het adembenemende, het lekkere en het onverwachte, was er ook het tranentrekkende, het zure, het bittere, het wrange, het misselijkmakende, het hartverscheurende, het verlammende, het vernietigende.

Terugkijkend staat er veel op mijn ‘never-again-list’, misschien nog wel meer op mijn ‘fuck-it-list’, maar het aller, allermeest op mijn ‘bucket-list’, want er is nog zo ontzettend veel meer.

Dus… met een blij hoofd, een dankbaar gemoed, een popelende ziel en een vol glas stap ik de volgende fase van mijn leven in. Hoopvol kijk ik vooruit; glimlachend terug.

Cheers!