Ervaring

Met functies als journalist, tekstschrijver, hoofdredacteur en eindredacteur probeer ik een meerwaarde te zijn voor mijn opdrachtgevers. Het leverde sinds 2001 een bonte journalistieke carrière op met talloze interviews, talloze bedrijfsbezoeken en talloze teksten voor diverse media en bedrijven in het land.

Ik schrijf teksten voor kranten, tijdschriften, bedrijven en uitgeverijen over uiteenlopende onderwerpen en branches. Van kunst tot milieu, van gezondheidszorg tot vastgoed, van horeca tot communicatie en van ict tot food. Het zijn diepgravende interviews, markante portretten, (technische) bedrijfspresentaties, achtergrondverhalen, nieuwsberichten, noem maar op, maar het is soms ook gewoon heel luchtige of juist lollige berichtgeving.

Het is nieuws, of berichtgeving gerelateerd aan de actualiteit, maar het zijn ook commerciële teksten: folderteksten, websiteteksten, een pakkende tekst voor op een uitnodiging, nieuwsbrieven, jubileumuitgaven… Bovenal is het allemaal stuk voor stuk interessant.

Organisaties waar ik mij sinds 2001 voor inzet(te):

Dag- en weekbladen: de Volkskrant, Fries Journaal, Friesch Dagblad

Vakbladen: Communicatie, Computable, Down to Earth, HouseVision, Markant

B2B magazines: Kijk op het Noorden, Nederland in Ontwikkeling, The Business Company

Bedrijfsjournalistiek: Aedes, BAM Vastgoed, FrieslandCampina, Oliehoorn

Bedrijven: FitTalent, ganiQ, Home Automation Europe, H&A Metaal, Kappel Instituut, Kverneland Group, Lohr Liften, Metaalzetterij Heerenveen, Microsoft, Project Bouw Groep Nederland, Quby, Seegers & Zandberg Vastgoed bv, Timmerman Transport, Truck and Car Cleaning Heerenveen, TTS reiniging, Visscher Caravelle, World Trade Center Almere Area

Uitgeverijen: Eenvoudig Communiceren, Mimicry, Narvic, Y-Publicaties, Wegener

Reclamebureaus: MDA Creatie, Reflextra Design

Organisaties: Crossing Lines, Stichting Vluchteling

Radio: Nieuwsradio Spanje – Peter Dieckmann Radioshow